İş Ekipmanları Eğitimi

Ön kayıt yap

Üniversitemiz ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile “İş ekipmanlarının periyodik kontrollerini yapmaya yetkili kişilerin eğitimleri” Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezimizde gerçekleşecek.

Üniversitemiz ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile “İş ekipmanlarının periyodik kontrollerini yapmaya yetkili kişilerin eğitimleri” ön talep toplayarak eğitimlerine başlıyor.

25 Nisan 2013 tarih ve 28628 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği ve 01.10.2017 tarih ve 30197 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren İş Ekipmanlarının Periyodik Kontrollerini Yapmaya Yetkili Kişilerin Kayıt ve Eğitimlerine İlişkin Tebliğ çerçevesinde Bakanlık tarafından yetkilendirilen eğitim kuruluşlarından temel eğitim alan kişilerce yapılacaktır. Üniversitemiz konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak eğitim yetkisi almak üzere Bakanlığa başvurmuş ve 24 Temmuz 2018 tarihinde yapılan protokolle de söz konusu yetkiyi almış bulunmaktadır.

Bu protokole göre üniversitemiz söz konusu alanda görev yapacak personele yönelik eğitimlere başlayacak olup, eğitimlere başvurular ADÜSEM aracılığıyla yapılacaktır.

İş Ekipmanlarının Periyodik Kontrollerini Yapmaya Yetkili Kişilerin Kayıt ve Eğitimlerine İlişkin Tebliğ çerçevesinde toplam 16 saatten oluşacak olan eğitimin başlıkları şu şekildedir:

1. Mevzuat Eğitimi
  2. İş Ekipmanları Muayene Tekniklerine Sistematik Yaklaşım
  3. Periyodik Kontrol Esnasında Alınması Gereken Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Önlem, Yöntem ve Kuralları.
  4. Ölçme ve Deney Cihazlarının Tanıtılması, Kalibrasyon ve Doğrulamaların Değerlendirilmesi
  5. Raporlama
  6. Çalışma Etiği ve Sorumluluklar